Over IQ PROM

Over IQ PROM

IQ PROM is een multidisciplinair centrum dat kennis ontwikkelt en projecten uitvoert voor de ontwikkeling en invoering van patiënt gerelateerde uitkomstmetingen en uitkomstindicatoren in de gezondheidszorg. Als centrum zijn we georganiseerd binnen de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc en de Celsus academie voor betaalbare zorg.

Een van de speerpunten van de afdeling IQ healthcare is het meten van uitkomsten van de zorg in de brede zin van het woord, met als doel om de kwaliteit van zorg inzichtelijk te maken en waar nodig te verbeteren. IQ PROM draagt met het meten en verbeteren van uitkomsten die voor de patiënt belangrijk zijn bij aan het leveren van persoonsgerichte zorg met aantoonbare excellente kwaliteit van zorg voor de patiënt. Zie ook de website www.iqhealthcare.nl

Celsus, academie voor betaalbare zorg is het expertisecentrum in Nederland op het gebied van betaalbare zorg. Celsus slaat bovendien een brug tussen beleid, wetenschap en de praktijk en draagt daarmee bij aan toegankelijke kennis om de zorg te verbeteren en betaalbaar te houden. Alle uitkomstmetingen in relatie tot betaalbaarheid is een belangrijk onderwerp binnen de activiteiten van de Celsus academie. Zie voor meer informatie www.celsusacademie.nl

Wat doen wij

We richten ons specifiek op patiënt-gerapporteerde uitkomsten (PROs) en -uitkomstmetingen (PROMs). Onze activiteiten bestaan uit het doen van wetenschappelijk onderzoek en het geven van begeleiding en advies op vier aandachtsgebieden in het gebruik van PROs en PROMs.

Lees verder »

Wie zijn wij

IQ PROM wordt gevormd door verschillende medewerkers van de afdeling IQ healthcare onder leiding van Philip van der Wees.

Lees verder »

Externe linksBegeleiding / advies

Zoekt u begeleiding of advies over het gebruik van PROs en PROMs?

Neem dan contact op met:
Philip van der Wees
philip.vanderWees
@radboudumc.nl

+31 24 36 17 680